Arbëri

Emërimi i ambasadorit Grenell pritet me skepticizëm në Bruksel

Lëvizja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, me emërimin ambasadorit të saj në Gjermani, Richard Grenell, si të dërguar për dialogun Kosovë-Serbi, me skepticizëm është pritur në Bruksel.

Derisa BE-ja është duke kaluar në një fazë tranzicioni pas zgjedhjeve, veprimi i SHBA-së i ka zënë në befasi dhe, siç ka raportuar Koha Ditore të shtunën, ka skepticizëm për rolin e të dërguarit për dialogun dhe atij për Ballkanin Perëndimor, por edhe për hapat më tutje, raporton KTV.