Arbëri

Meridian Express, për ambient të pastër

Meridian Express, për ambient të pastër
Artikull i sponzorizuar

Planeti tokë ka më shumë se kurrë nevojë për përkujdesjen tonë të pakusht ndaj ambientit i cili na rrethon. Është kjo pikërisht arsyeja dhe motivi prapa organizimit të “Ditës së Pastrimit të Botës 2019”, ditë e cila edhe këtë vit vazhdon të kontribuoj masivisht në vetëdijësimin e popullatës për dëmin i cili i shkaktohet tokës nga hudhja e mbeturinave.

Këtë vit ndryshe nga vitet tjera Kosova koordinon dhe udhëheq fushatën globale “ Dita e pastrimit të Botës 2019” e që pjesë e fushatës do të jenë mbi 150 vende të ndryshme të botës. Qëllimi i fushatës globale është mobilizimi i sa më shumë njerëzve për të pastruar vendin e tyre – planetin tonë nga mbeturinat duke përçuar njëkohësisht mesazhin për një sjellje humane më miqësore e paqësore ndaj natyrës.