Arbëri

Ultimatumi i SHBA-së palëve në Shqipëri: Uluni në dialog për reformën zgjedhore

Ultimatumi i SHBA-së palëve në Shqipëri: Uluni në dialog për reformën zgjedhore
 

Pas refuzimit që Lulzim Basha i bëri ofertës së kryeministrit Edi Rama për t'u ulur në dialog për miratimin e reformës zgjedhore, Shtetet e Bashkuara të Amerikës i kanë dërguar një ultimatum të qartë liderit demokrat.

Mathew Palmer, i dërguari i posaçëm i SHBA-së për Ballkanin Perëndimor i kërkon opozitës shqiptare, jo parlamentare që të ulet në dialog me qeverinë për të miratuar reformën e re zgjedhore. Zyrtari i lartë amerikan u shpreh se SHBA nuk zgjedh fitues dhe humbës në lojën politike, prandaj kërkon dialog që zgjedhjet e reja të zhvillohen mbi bazën e reformës së re zgjedhore.