Arbëri

Shqipërisë vazhdojnë t’i ikin banorët

Shqipërisë vazhdojnë t’i ikin banorët
Foto: Ilustrim

Në Shqipëri zona të tëra, jo vetëm malore, por edhe afër qyteteve, po vijojnë të braktisen nga popullsia, ndonëse kanë pasuri dhe investime të mëdha të vetë individëve.

Fshati Andon Poçi në Gjirokastër pak vite më parë numëronte rreth 40 biznese dhe 700 banorë, por tani ka vetëm një biznes dhe rreth 80 banorë, raporton “VoA”.