Arbëri

Edhe në Zvicër kërkojnë që t’u rikthehen vizat Shqipërisë

Pas Holandës, edhe disa politikanë zviceranë po hedhin idenë e rikthimit të vizave për shtetasit e Shqipërisë pas kërkesës që vendet e ulëta i drejtuan Komisionit Evropian.

Këshilltari legist nga Kantoni i Ticinës, Lorenzo Quadri, ka kërkuar interpelancë me Këshillin Federal, e në aktin parlamentar citohen lëvizjet e Parlamentit holandez për të rikthyer vizat për shqiptarët në zonën Shengen dhe kërkesa e mëpasshme zyrtare e qeverisë atje drejtuar KE-së, shkruan tch.