Arbëri

KFOR-i zgjodhi Ferizajn për operacionin “Shpata e Argjendtë”

 

Ferizaj përgjatë tri ditëve ishte qendër në të cilën është zbatuar operacioni i simuluar i titulluar “Shpata e Argjendtë” organizuar nga KFOR-i, në të cilën zbarkuan delegacione të ndryshme institucionale, njësi shumëkombëshe të KFOR-it, drejtues e pjesëtarë ushtarak vendor e ndërkombëtar, Policia e Kosovës, FSK, staf i emergjencave civile, me qëllim testimin e njohurive dhe rritjen e përgatitjeve në rast të fatkeqësive natyrore.

Ky operacion i këtij lloji që po zbatohet për herë të parë në territorin e kësaj komune dhe ka mobilizuar një varg institucionesh lokale dhe qendrore të sigurisë me qëllim menaxhimin e situatës, pas simulimit- ushtrimit të kinse vërshimit të një pjese të territorit tonë nga lumi Neredime.