Arbëri

Rrugë e gjatë e kthimit në shtëpi të familjarëve të luftëtarëve shqiptarë të ISIS-it

Rrugë e gjatë e kthimit në shtëpi të familjarëve të luftëtarëve shqiptarë të ISIS-it
 

Balkan Insight ka identifikuar të paktën 85 fëmijë të lindur nga gratë me kombësi shqiptare që janë nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia e Veriut, të cilët ndodhen në një kamp, të drejtuar nga kurdët në Siri, nën kontrollin e Shtetit Islamik.

Lavdrim Muhaxheri, një luftëtar i njohur i Shtetit Islamik nga Kosova, i cili e deklaroi veten si komandant i shqiptarëve që luftonin për grupin militant në Siri dhe Irak, u shpall i vdekur në mes të vitit 2017.