Arbëri

Sirena e frikshme e trenit

 

Bashkë me qindra qytetarë, treni i nisur nga Mitrovica ka çuar në Bllacë edhe qindra dëshmi lufte 20 vjet pas përfundimit të saj. Të mbijetuarit e luftës ua kanë rrëfyer të njohurve e të panjohurve historitë personale e familjare të tmerrit të vitit 1999.

Pleqtë dhe nxënësit kanë stërmbushur vagonët e trenit. Askush nuk ka prerë biletë në trenin e lëshuar kastile nga Hekurudha e Kosovës për t’i dërguar në luginën e Lepencit në kufi me Maqedoninë Veriore.