Arbëri

Tsipras paralajmëron Shqipërinë rreth minoritetit grek

Tsipras paralajmëron Shqipërinë rreth minoritetit grek
 

Një mesazh të ashpër ndaj Tiranës ka çuar kryeministri grek, Alexis Tsipras, nga samiti katërpalësh në Bukuresht me pjesëmarrjen e Greqisë, Rumanisë, Bullgarisë dhe Serbisë.

Duke iu referuar ligjit nr. 708, datë 21.11.2018, “Për regjistrimin dhe kalimin në përgjegjësi administrimi të Ministrisë së Turizmit të disa pronave të paluajtshme shtetërore, në vijën bregdetare Vlorë-Sarandë”, ligj për të cilin Athina ka shprehur vazhdimisht kundërshtimin e saj, pasi prek pasuritë e minoritetit grek në Shqipëri, Tsipras ka deklaruar se nëse është real lajmi, që ky ligj është publikuar vërtet orët e fundit në Fletoren Zyrtare të qeverisë, atëherë Athina nuk do të mbështesë ecurinë europiane të Shqipërisë.