Arbëri

Dialogu vlerësohet si pa parime dhe klinikisht i vdekur

 

Në mesin e shumë ekspertëve nga vendi e bota, që ishin pjesë e konferencës “Dialogu Kosovë – Serbi: normalizimi ose status quo e përkeqësuar,” ka qenë edhe Valon Murtezaj.

Në këtë konferencë, ai ka përmendur një prej elementeve thelbësore që, sipas tij, duhet pasur parasysh në një proces negociator: kontekstin e tyre, raporton KTV.

Duke qenë se vjen nga Skënderaj, Valon Murtezaj ka kujtuar 21-vjetorin e sulmit serb në Prekaz dhe diskriminimin sistematik nga pushteti serb.