Arbëri

Pas dënimit Dardan Gashi apelon të mos festohet me armë

 

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Dardan Gashi ka reaguar pas vendimit të Gjykatës Themelore pas dënimit me gjobë të shqiptuar nga Gjykatës Themelore të Gjakovës, për gjuajtje me armë.

“Shfrytëzoj rastin të sqaroj opinionin publik, se përkundër raportimit jo-korrekt të disa mediave, nuk bëhet fjalë për ‘gjuajtje me armë zjarri’, por edhe sipas kualifikimit të Prokurorisë dhe Forenzikës së Republikës së Kosovës që ka ekzaminuar mjetet e përdorura, bëhet fjalë për ‘imitim arme me gaz’, e cila përveç zhurmës që krijon nuk prodhon predhë apo çfarëdo materiali tjetër me të cilin mund të shkaktohet ndonjë lëndim”, thuhet në reagim.