Arbëri

11-vjetori i zymtë

Foto: Driton Paçarada / Koha Ditore
 

Kosova feston 11-vjetorin e Pavarësisë në kulmin e përplasjes me superfuqinë dhe mbështetësin kryesor që i priu krijimit të shtetit. Refuzimi i kryeministrit Haradinaj që ta pezullojë taksën ndaj importeve serbe, bëri që Shtetet e Bashkuara të Amerikës të aplikojnë sanksione kundër Kosovës.

11 vjet pas, një institucion kushtetues, siç është presidenti i vendit, ka vënë në diskutim edhe kufijtë e Kosovës, në kuadër të negociatave finale me Serbinë, shkruan sot “Koha Ditore”. Shteti “sui generis” që doli si kompromis i Pakos së Ahtisarit vazhdon të mbetet i tillë edhe për nga funksionaliteti.