Arbëri

31 shkeljet rreth dëbimit të shtetasve turq, që do t`i trajtojë Prokuroria Speciale

31 shkeljet rreth dëbimit të shtetasve turq, që do t`i trajtojë Prokuroria Speciale

Tridhjetë e një shkelje i ka listuar Komisioni hetimor parlamentar brenda draft-raportit, i cili është përpiluar pas një hetimi disamujor rreth dëbimit të gjashtë shtetasve turq nga Kosova për në Turqi, shkruan sot “Koha Ditore”.

Shkeljet kanë nisur nga AKI-ja, e cila kishte kërkuar revokimin e lejeqëndrimeve për gjashtë shtetasit turq me pretendimin se ata rrezikonin sigurinë kombëtare, duke vazhduar me Policinë e Kosovës, Drejtorinë për Migrim e të Huaj në Policinë e Kosovës, Departamentin për Shtetësi, Azil e Migrim në kuadër të MPB-së dhe Divizionin për Ripranim dhe Kthim.