Europol së shpejti me zyrë në Tiranë

Europol së shpejti me zyrë në Tiranë

05 February 2019 11:05

Në kryeqytetin e Shqipërisë së shpejti do të hapet zyra e EUROPOL-it, njoftojnë mediat e Tiranës.

Ambasadori i Bashkimit Evropian në Tiranë, Luigi Soreca, inkurajoi prokurorët që të aplikojnë për SPAK-un.

“Do të ketë mbështetje politike dhe financiare nga BE-ja. Do të jepen 34 milionë euro për të mbështetur reformën në drejtësi”, tha ai.

Ndërkohë, ish-kryetarja e Prokurorisë Speciale kroate (USKOK), Tamar Laptosh, e cila do të jetë eksperte e EURALIUS-it për dy vjet në Shqipëri, tha se duhet “jo vetëm ndjekje penale, por konfiskim i aseteve të përfituara nga krimi i organizuar dhe korrupsionit”.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme