Rektorët e universiteteve kërkojnë shkarkimin e Këshillit Shtetëror të Cilësisë

Rektorët e universiteteve kërkojnë shkarkimin e Këshillit Shtetëror të Cilësisë

Edona Kutleshi Edona Kutleshi 24 January 2019 12:37

Rektorët e universiteteve publike kanë paralajmëruar grevë dhe protesta nëse deri më 28 janar nuk shkarkohet Këshilli shtetëror i cilësisë (bordi i Agjencisë së Kosovës për Akreditim). Kjo pasi ata kanë shprehur pakënaqësi me vendimet që këshilli i ka marrë së fundi për programet studimore.

Në një mbledhje të jashtëzakonshme të komisionit parlamentar për arsim, rektorët kanë thënë se bordi i AKA-së në mënyrë të jashtëligjshme ua tërhoqi akreditimet e programeve të cilat kishin akreditim edhe për një kohë të gjatë, raporton Koha Ditore.

Rektori i UP-së, Marjan Dema ka thënë se KSHC i mori vendimet ad hoc pa bërë fare monitorim vlerësues të këtyre programeve. Rektoret kanë shprehur dyshime se qëllimi i këtyre vendimeve të KSHC-së është që të mbyllen universitetet publike të themeluara pas luftës.

Për vendimet e fundit për programet studimore, në komisionin parlamentar për arsim të premten pritet të raportojnë anëtarët e bordit të Agjencisë së Akreditimit.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme