“Republika e Palauit ka suspenduar të gjitha vendimet  për njohjen e Kosovës”

“Republika e Palauit ka suspenduar të gjitha vendimet për njohjen e Kosovës”

21 January 2019 12:52

Republika e Palauit do ta shqyrtojë vendimin për njohjen e pavarësisë së Kosovës.

Kështu shkruan në notën që kryetari i Palauit Tomi Remenges ia ka dorëzuar sot ministrit serb të Punëve të Jashtme, Ivica Daçiq.

Në notë, siç përcjell; b92, theksohet se ky shtet ka marrë vendimin që sërish ta shqyrtojë pozicionin e vet lidhur me statusin e Kosovës, transmeton Koha.net.

Thotë se Republika Palaui konsideron se do të duhej që në të ardhmen të përkrahet dialogu Serbi – Kosovë me ndërmjetësim të BE-s.

“Në ndërkohë Republika Palaui suspendon të gjitha vendimet paraprake dhe deklaratat lidhur me statusin e Kosovës”, theksohet në notë.

“Pas shqyrtimeve hulumtimeve dhe bisedave të gjera, Republika Palaui shqyrton qëndrimin e vet sipas të cilit Kosova njihet shtet i pavarur. Në këtë kuptim Republika Palaui mendon se përkrahja e saj për zgjidhjen e statusit të ardhshëm duhet të jetë përkrahja e dialogut ndërmjet Beogradit e Prishtinës me ndërmjetësim të BE-së dhe jo përcaktim të statusit para se të përfundojë dialogu... Në ndërkohë Republika Palaui suspendon të gjitha vendimet paraprake ose deklaratat lidhur me statusin e Kosovës”, thuhet në notën e që kryetari i këtij shteti e ka dorëzuar sot në Beograd .

Daçiq me këtë rast ka thënë se Palaui është shteti i 13 që e ka rishqyrtuar qëndrimin për njohjen e pavarësisë së Kosovës dhe ka theksuar se Kosovën mund ta kenë njohur më së shumti 101 shtete.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Kemi23/01/2019 13:18

Këte e kan mbjell Gjysëmanalfabetat tanë sepse na tregojshin që po bisedojm për çështje TEKNIKE kurse tash po na del me e negocju për Pavarsi ?!?!. Qeni i keç ta sjell Ujkun n`torisht.

Shto koment

Të ngjashme