Arbëri

Formalizohet aplikacioni i parë 30 milionësh për investime strategjike në fushën e minierave

Foto: MDIS
 

Ministri i Diasporës dhe Investimeve Strategjike, Dardan Gashi pranoi aplikacionin e parë të investitorëve strategjikë në fushën e minierave. Konsorciumi i përbërë nga Moxico Resources (Angli), Pluto Investment AG (Zvicër) dhe Luma Investment SA (Poloni), kanë dorëzuar tek zv. Kryeministri / Ministri i Diasporës dhe Investimeve Strategjike, aplikacionin për statusin e investitorit strategjik.

Në një takim të mbajtur në zyrat e MDIS-së, përfaqësuesit e këtij konsorciumi i cili ka mbi 20 mijë punëtorë në operacionet e saj në botë, u shprehën të kënaqur me përkrahjen e ofruar si nga MDIS, MTI ashtu edhe KIESA.