Arbëri

Aborti në Kosovë, i miratuar ligjërisht por i dënuar moralisht

Foto: Atdhe Mulla / Doktor Jakup Ismaili, shefi i Pranimit dhe Planifikimit Familjar në Klinikën Gjinekologjike
 

E drejta e grave në abort, ndonëse është ligjërisht e garantuar në Kosovë ende trajtohet si temë tabu dhe dënohet moralisht jo vetëm në shoqëri por edhe në institucionet më të larta shëndetësore si në QKUK. Këtu aborti konsiderohet “vrasje” me duar të nënës. Qasje kjo diskriminuese që dënohet nga avokues të të drejtave të grave dhe Avokatit të Popullit që po kërkon veprimin e Qeverisë sidomos për abortet që kryhen në mënyrë të fshehtë në ordinanca private

Leonora Aliu