Arbëri

BE-ja përfundon hetimet ndaj gjyqtarit të EULEX-it, por nuk bën publike përfundimet

BE-ja përfundon hetimet ndaj gjyqtarit të EULEX-it, por nuk bën publike përfundimet
Foto: Koha / ilustrim
 

Bashkimi Evropian ka përmbyllur tri hetime ndaj një gjykatësi britanik që ka shërbyer në kuadër të EULEX-it në Kosovë, por nuk i ka bërë publike përfundimet e hetimeve për të cilat gjykatësi thotë se janë hakmarrje pasi ai foli haptazi rreth keqpërdorimeve.

Një zëdhënës i BE-së ka konfirmuar të hënën se bordi disiplinor ka përfunduar tri hetime ndaj Malcolm Simmonsit, gjykatës në Kosovë në kuadër të EULEX-it që nga fillimi i tij më 2008 dhe kryegjykatës nga viti 2014 derisa nuk dha dorëheqje vitin e kaluar, raporton AP.