Arbëri

AKA përgatit raportin e vetëvlerësimit që do t’i dërgohet ENQA-s dhe EQAR-it

Foto: Koha
 

Agjencia e Kosovës për Akreditim (AKA) ka diskutuar sot raportin e Vetëvlerësimit të agjencisë i cili do t’i dërgohet Asociacionit Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA).

ENQA muaj më parë ia ka zbritur statusin AKA-së nga anëtare “me të drejta të plota” në anëtare “nën shqyrtim” për shkak të shkarkimit të bordit të Agjencisë dhe ushtrueses së detyrës së drejtorit të këtij institucioni nga ministri, Shyqiri Bytyqi, raporton Koha Ditore.