Arbëri

MPJ: Serbia po keqpërdor dialogun për të bërë agresion diplomatik ndaj Kosovës, BE-ja t’ia tërheq vërejtjen

MPJ: Serbia po keqpërdor dialogun për të bërë agresion diplomatik ndaj Kosovës, BE-ja t’ia tërheq vërejtjen
 

Përmes një deklarimi për media, Ministria e Punëve të Jashtme i vlerëson të papranueshme, ato që i ka cilësuar si veprime destruktive, qasje dashakeqëse dhe standarde të dyfishta, që shteti fqinj Serbia po i përdorë në marrëdhëniet me shtetet njohëse dhe jo-njohëse të Republikës së Kosovës.

Sipas MPJ-së, Serbia është duke shfrytëzuar, keqpërdorur dhe manipuluar me dialogun për normalizimin e plotë të marrëdhënieve në mes dy shteteve me qëllimin parësor për të bërë agresion diplomatik kundrejt sovranitetit dhe imazhit ndërkombëtarë të Republikës së Kosovës.