Arbëri

SHBA-ja për Asociacionin: Koha për të qenë kreativ dhe fleksibil

 

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kërkojnë kreativitet dhe fleksibilitet kur është fjala për rolin dhe kompetencat që duhet t’i ketë Asociacioni/Bashkësia e Komunave me Shumicë Serbe. Vetëm dy ditë para përfundimit të afatit për draftimin e Statutit të Asociacionit/Bashkësisë, Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Prishtinë i ka ofruar mbështetje Ekipit Menaxhues, i mandatuar për ta finalizuar dokumentin, shkruan sot Koha Ditore.

“Shtetet e Bashkuara fuqimisht mbështesin dialogun e lehtësuar nga BE-ja ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës. Natyrisht se BE-ja i ka të gjitha hollësirat për këtë proces, por duket sikurse të gjithë kanë punuar shumë që të përmbushin marrëveshjen për Asociacionin e Komunave Serbe (AKS) të dalë nga dialogu, sidomos përkitazi me periudhën e përpilimit të Statutit gjersa i afrohemi 4 gushtit”, thuhet në përgjigjen e Ambasadës Amerikane. Më tej shkruan se Qeveria e Kosovës bëri një hap të madh dhe shumë të mirëseardhur kur e lansoi procesin në prillin e këtij viti.