Arbëri

Amnistia për kohën e luftës, pjesë e marrëveshjes Kosovë-Serbi

Amnistia për kohën e luftës, pjesë e marrëveshjes Kosovë-Serbi

Disa diplomatë ndërkombëtarë janë shokuar kur kanë dëgjuar se pjesë e marrëveshjes finale mes Kosovës dhe Serbisë mund të jetë edhe një amnisti për periudhën e luftës në Kosovë. Burime diplomatike shumë kredibile i kanë thënë “Kohës Ditore” se një propozim të tillë e kanë dëgjuar nga zyrtarët në Prishtinë, dhe se ekziston një nivel i gatishmërisë në mesin e negociatorëve edhe në Kosovë, edhe në Serbi që një gjë e tillë edhe të realizohet.

Sipas burimeve diplomatike, një amnisti e tillë mendohet të vlejë për të dyja palët e përfshira në luftën e Kosovës, ndërsa si rezultat i saj do të mundë të jetë edhe zhbërja e Gjykatës Speciale.