Zgjedhjet 2019

Në Podujevë s’ka vendvotim pa vota

Në Podujevë s’ka vendvotim pa vota

Gjatë ditës së sotme, shumë portale kanë raportuar se në një vendvotim të Komunës së Podujevës 1840E/01D nuk ka votuar asnjë qytetar, edhe pse këtu ishin të regjistruar 882 votues. Por, kjo ka dalë të mos jetë e vërtetë.

Kryesuesi i Komisionit Komunal Zgjedhor në këtë komunë, Islam Demolli, ka thënë se ky vendvotim është në fshatin Llaushë dhe se i kanë të dhënat për secilin vendvotim dhe se në të gjithë ka pasur votues. Arsyeja pse nuk figuron asnjë votë në 1840E/01D, sipas tij, është se aty ka munguar K-vota (personi që pas numërimit të votave në qendrën e votimit të dhënat i publikon drejtpërdrejtë në ueb-faqen e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve). Kryesuesi i KKZ-së në Podujevë thotë se ky nuk është i vetmi vendvotim ku ka dështuar K-vota, por janë edhe 4 të tjerë.