Zgjedhjet 2019

Krasniqi: Partitë s’kanë çfarë t’u ofrojnë qytetarëve që refuzojnë të dalin në zgjedhje

 

Edhe mosvotimi është pjesëmarrje në zgjedhje dhe është mesazh për partitë politike, të cilin ato duhet ta lexojnë me kujdes. Partitë duhet të mendojnë seriozisht që t'i zgjojnë këta votues dhe të jenë më shpresëdhënëse me ofertat e tyre. Kështu është shprehur sociologu Artan Krasniqi, në një intervistë për KTV-në.

Ai kujtoi zgjedhjet e paraluftës dhe pas saj kur pjesëmarrja ishte masive, gjithnjë me shpresën se ato do të sjellin realizimin e idealeve të tyre. Pra, mosdalja është edhe ndëshkim.