Zgjedhjet 2019

Gjoba për subjektet që shkelin Ligjin zgjedhor

Gjoba për subjektet që shkelin Ligjin zgjedhor

Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa, ka bërë të ditur se nuk ka rritje të shumës së gjobave, për subjektet politike që nuk e respektojnë kodin e mirësjelljes gjatë fushatës zgjedhore.

Në zgjedhjet e kaluara parlamentare, PZAP ka gjobitur disa parti politike me mbi 600 mijë euro. Por, njohës të procesit zgjedhor, theksojnë se dënimet duhet të rriten për partitë që e kanë shkelur kodin e mirësjelljes në fushatën e kaluar.