Via Balcanica

BeH: Gjenitë e rinj

BeH: Gjenitë e rinj
 

Bosnja e Hercegovina ka njerëz me të cilët mund të lavdërohet. Dhe atë në nivel botëror. Nedim Sladiq, meteorolog amator 23 vjeç, është emri i dytë për parashikimin e motit në vendin tonë. Në BeH, obligimet tona që varen nga kushtet atmosferike i përcaktojmë sipas parashikimeve të Nedim Sladiqit. Ndërsa me meteorologji ka nisur të merret si djalosh 9 vjeç.

“Më kujtohet që babai më solli një far enciklopedie që ishte klasifikim i reve sipas niveleve, meqë ka re në më shumë rende, të lartë, të mesëm dhe të ulët dhe bazuar në këtë, unë kam mësuar rendet e reve. Gjëja e parë që kam arritur ta mësoj. Në një rast shkova në pushim vjetor në Dubrovnik, vitin e largët 2004, dhe kur pashë se po zhvillohen retë tregova vetëm se shiu do të bjerë pas 40 minutash. E thashë pak më me zë këtë, njerëzit u kthyen dhe thoshin ky flet jerm. Nuk kaluan as 50 minuta, dhe veç i pashë njerëzit si vrapojnë prapa dhe të nesërmen gjithçka nisi me atë fjalinë: Nedim a do të ketë shi edhe sot?”, ka thënë Nedim Sladiq, meteorolog amator.