Via Balcanica

Mali i Zi i ruan përmendoret e veta

 

“Këta janë pishtarë, janë prodhuar në ndërmarrjen gjithëqytetare… këto ishin republikat dhe krahinat…”, ka thënë Bogdan Bërnoviq, ndërtues përmendoresh.

Pishtarët, si duar të shtrira drejt qiellit, janë pjesë e kompleksit memorial në Barutana, në afërsi të Podgoricës, të ndërtuar për nder të luftëtarëve të rrethit të Leshanit, të rënë në Luftën e Parë dhe të Dytë Botërore. Ata që kanë marrë pjesë në ndërtimin e tij, prej gur themelit deri në përfundim, i kujtojnë ato ditë.