Vështrime

Gjergjin e zunë rrenat

Haga e ndalon dhe bastis këdo që bën pengimin e administrimit të drejtësisë. Fakti se po u rri gati të gjithë atyre që në një formë a tjetër përpiqen të ndikojnë te dëshmitarët, qoftë me kërcënime, me joshje a “me trajnim” se çfarë duhet deklaruar në Hagë, do të thotë se stafi i angazhuar atje është profesionist e mbase edhe i pakorruptueshëm, edhe pse për këtë nuk gjen asnjë garanci në asnjë vend të botës. Sidoqoftë, është porosi e qartë se në Hagë nuk vlejnë “ligjet e egra” të sistemit në Kosovë

Disa ishin ngjarjet, pos Raportit të Progresit, që shënuan javën: dëshmia e Gjergj Dedajt në Speciale në Hagë, që u pasua nga vizita e paparalajmëruar e Lajçakut në Prishtinë dhe takimi me përfaqësuesit e opozitës; u kalua te debati në Kuvend për procesin e dialogut dhe tekstin e statutit të ri për Zajednicën që nuk është bërë publik. Për draftstatutin e dimë se dikush e ka parë dhe se numri i tyre është i kufizuar. Megjithatë, neve nuk ka kush që na e heq zanatin që të debatojmë për çfarëdo, sidomos për gjërat për të cilat i kemi “me të ndime”, e që edhe për to të paraqitemi si ekspertë. E mandej çuditemi se përse i kemi punët si i kemi.

E me gjithë këto, personaliteti i javës quhet Gjergj Dedaj.