Vështrime

Ra kjo luftë e u pamë

Ballkanit Perëndimor tash i janë bashkuar Ukraina e Moldavia për të përcjellë së bashku garën mes gjeopolitikës dhe cinizmit

1.

Deklarata e Selanikut më 2003 (miratuar në Samitin e parë BE-Ballkani Perëndimor) thoshte se ardhmëria e Ballkanit Perëndimor është në Bashkimin Evropian. Versioni 2023 i Deklaratës së Athinës, për nder të asaj të Selanikut, miratuar mbrëmë, thotë se ardhmëria e Ballkanit Perëndimor është në Bashkimin Evropian, dhe se një ardhmëri të njëjtë e kanë edhe Ukraina e Moldavia.