Vështrime

Serbia zyrtare e vitit 2023: Krenare për krimet e kryera

Parlamenti i Serbisë diskutoi dy ditë për Kosovën. Çfarë u pa dhe u dëgjua aty, ishte pasqyrë e një pseudoelite politike të etur për vrasje, të fokusuar në të kaluarën e errët, të zhytur në teori konspirative

Parlamenti i Serbisë diskutoi dy ditë për Kosovën. Çfarë u pa dhe u dëgjua aty, ishte pasqyrë e një pseudoelite politike të etur për vrasje, të fokusuar në të kaluarën e errët, të zhytur në teori konspirative

1.

Javën që shkoi në Parlamentin e Serbisë për dy ditë me radhë u fol për Kosovën dhe për “planin gjermano-francez”. Më së shumti u fol për të kaluarën. Presidenti Aleksandar Vuçiq tregoi se është krenar që ka qenë në mesin e politikanëve serbë të sanksionuar nga Perëndimi më 1999. Me përjashtim të ndonjë deputeti të partive të majta dhe të gjelbra, shumica e deputetëve me asnjë fjalë nuk përmendi krimet e policisë dhe ushtrisë serbe në Kosovë. Dita e parë kaloi me shumë skena teatrale ku opozitarët e djathtë dhe shovinistë iu vërsulën Vuçiqit për shkak se nuk po respektohej rendi i ditës.