Vështrime

“Demokracia mund të jetë e brishtë”

Para tetë muajsh pata fatin dhe rastin e rrallë të dëgjoja një fjalim frymëzues nga një grua, e cila besoj, do të mund të quhej: “e jashtëzakonshme”.

Copëza të një fjalimi frymëzues të një kryeministreje që nuk garon për mandat të ri sepse “është qenie njerëzore dhe se duhet të tërhiqet sepse nuk ka më fuqi mendore e emocionale për të shkuar tutje”

Para tetë muajsh pata fatin dhe rastin e rrallë të dëgjoja një fjalim frymëzues nga një grua, e cila besoj, do të mund të quhej: “e jashtëzakonshme”.

Para dy ditësh, kjo grua doli në konferencë shtypi për të thënë se më nuk kishte fuqi mendore e as emocionale për ta vazhduar garën edhe për një mandat në krye të Qeverisë së shtetit të saj. Jacinda Ardern, pas pesë vjetësh e gjysmë në pushtet, deklaroi se ajo ishte vetëm një qenie njerëzore dhe se duhej të tërhiqej sepse nuk e shihte veten të gatshme për ta vazhduar punën. Ardern është 42 vjeç.