Vështrime

Vuçiqi do një “remi” për Serbinë e jo për serbët e Kosovës

Katër vjet më parë, Aleksandar Vuçiqi paralajmëroi se ka ende “figura” në tabelën e shahut dhe se do të luftojë për të nxjerrë një “remi” në Kosovë. Sot, pakënaqësia për targat është kufizuar në territor. Në veri. Në pjesën që Vuçiqi thotë se duhet t’i përkasë Serbisë. Ai ua ka kthyer shpinën serbëve jashtë këtij territori, meqë një Kosovë pa veriun nuk do ta kishte rendin e sotëm kushtetues dhe nuk do të definohej më as shtet multietnik e i komuniteteve

Kur bota është përgatitur të përjetojë luftërat në Botërorin e futbollit që nis sot në Katar, Cristiano Ronaldo e Lionel Messi publikuan një fotografi të përbashkët, tek luajnë shah.

Për jo pak njerëz, shahu shihet si lojë pensionistësh. E, Ronaldo dhe Messi janë në prag pensionimi, ani se mbajnë shiritin e kapitenit në kombëtaret e tyre, Portugali, respektivisht Argjentinë – të dyja pjesëmarrëse në kryekompeticionin e sportit më të popullarizuar.