Vështrime

Tri rrëfime për një shkollë

Greva, shkolla, SBASHK-u e Qeveria, ishin fjalët më të përdorura edhe këtë javë. Mendime u dhanë sa të duash se kush ka të drejtë, kush gabim e cilat janë pasojat. Analiza u bënë me bollëk... E qartë është se kriza që po na shpërfaqet dhe përdorimi i fëmijëve si monedhë kusurimi, kanë marrë përmasa absurdi. Sido që të jetë, fokusi na është kthyer ku është dashur të jetë qëmoti: Se shkollat tona përballen me telashe të mëdha, ka apo nuk ka grevë, se potenciali i shumë fëmijëve shkon huq, edhe kur shkojnë në shkollë, se prindërit nuk kanë ku të ankohen e ka edhe mësimdhënës të mirë. Tri rrëfime nga tri pikëvështrime, ai i nxënësit, prindit dhe mësimdhënësit, lidhin përvojat njerëzore me shkollën

 

1.