Vështrime

Stërshitësit ambulantë të “vajit të gjarpërinjve”*

“Politika nuk ka lidhje me moralin” - Niccolo Machiavelli.

Shitësit e vajit të gjarpërinjve* mund të dallohen herët në synimet e tyre që ta shesin pikërisht atë, sepse në politikëbërjen e tyre morali është inekzistent. I tillë ishte ish-ambasadori i SHBA-së në Gjermani, Richard Grenell, i cili gjatë presidencës së Donald Trumpit u emërua edhe emisar i veçantë i tij për bisedimet e paqes ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. Logjikën e këtij shitësi të vajit të gjarpërinjve* e kisha dekonspiruar moti në shkrimet e Ditarit tim, ku ai propagandonte mbi mungesën e një shërbimi “Rent a Car” midis Kosovës dhe Serbisë, si dhe një shërbimi “Cargo”. Që të dyja këto argumente ishin aq të vobekta dhe të bënin ta kuptoje se ky shitës i vajit të gjarpërinjve* nuk ishte as në tokë të bukës sa i përket realitetit ndërmjet problematikës shqiptaro-serbe

“Politika nuk ka lidhje me moralin” - Niccolo Machiavelli.

Kur njeriu e ka të qartë këtë gjë, atëherë "lundrimi" në ujërat e rrëmbyeshëm dhe të turbullt politikë është më i lehtë. Por edhe nëse nuk je ai që "lundron", interpretimi i ngjarjeve dhe i rrjedhave politike bëhet më i kapshëm për logjikën dhe të liron nga ndjenja emocionale, por edhe nga idealizmi që mund të shkojë edhe deri në utopi.