Vështrime

Shëtitja

Javën që shkoi përcollëm shqiptimin e aktgjykimeve të para të Speciales dhe jo kundër të akuzuarve për krime lufte, por për pengimin e administrimit të gjyqësisë. Do të kujtojmë se në kohë pandemie, Gucati e Haradinaj kishin mbajtur konferenca për shtyp në selinë OVL-së dhe kishin qitur para gazetarëve një mori dokumentesh që dolën të ishin konfidenciale, e që kishin të bënin me hetimet që zhvilloheshin ndaj të akuzuarve potencialë.

Shpresat e ngritura tepër lart pas një numri të pafund premtimesh ndryshe do të jenë bumerangu më i fuqishëm që do ta godasë këtë Qeveri, nëse gjërat nuk nisin të ndryshojnë shpejt dhe për të mirë.

Javën që shkoi përcollëm shqiptimin e aktgjykimeve të para të Speciales dhe jo kundër të akuzuarve për krime lufte, por për pengimin e administrimit të gjyqësisë. Do të kujtojmë se në kohë pandemie, Gucati e Haradinaj kishin mbajtur konferenca për shtyp në selinë OVL-së dhe kishin qitur para gazetarëve një mori dokumentesh që dolën të ishin konfidenciale, e që kishin të bënin me hetimet që zhvilloheshin ndaj të akuzuarve potencialë.

Konferencat ishin mbajtur më datat 7, 16 dhe 22 shtator, kurse që të dy u arrestuan më 25 shtator dhe u dërguan direkt në Hagë.