Vështrime

Një referendum mësimesh për kungullin mbi ujë

1.

Ka përfunduar periudha kur fjala e presidentit serb ishte urdhër për ithtarët e tij, përfshirë edhe ata në opozitë. Dhe ka përfunduar periudha e një gjendjeje “normaliteti” në të cilën autoritetet e Kosovës zbatojnë politikën e presidentit serb, madje duke e arsyetuar para botës këtë bashkëpunim të ngushtë me “ui ar not probllematik gajz”

1.

Serbia organizoi referendum këtë të diel. Ka një muaj e ca që as në mediet e afërta me presidentin serb nuk u arrit të sqarohet saktësisht se për çka është referendumi dhe nëse, si në rastin e opozitarëve, duhet votuar kundër, pse duhet votuar kundër. Në tërë këtë lëmsh u arrit të shpjegohet disi se është për ndryshime kushtetuese që kanë të bëjnë me drejtësinë, se këto po i kërkon BE-ja dhe se me to Serbia bëhet shtet më afër atij të së drejtës, gjegjësisht se po reformohet.