Vështrime

Klerofashizmi dhe mesjeta në shekullin XXI

Nuk dëgjuam asnjë fjalë as nga Dritan Abazoviqi e as nga kryeministri Edi Rama mbi këngën e kënduar gjatë shugurimit për "kthimin e ushtrisë serbe në Kosovë". Sikur një situatë e ngjashme të kishte ndodhur në Kosovë, ku p.sh. do të zgjidhej myftiu i ri i BIK-ut e ku do të këndoheshin këngë për kthim të një ushtrie shqiptare në Serbi, kjo çështje tashmë do të ishte në tryezën e mbledhjes emergjente të radhës të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara në New York. Për këtë gjë jam më se i bindur, pasi që disponojmë me shumë fakte bindëse se gjërat do të rridhnin në atë mënyrë. Sigurisht se në Kosovë ngjarje të ngjashme nuk ka mundësi që të ndodhin, sepse fillimisht Kosova asnjëherë nuk ka qenë pushtuese në toka të të tjerëve dhe as që do të jetë ndonjëherë, dhe së dyti roli i feve dhe i shtetit është plotësisht i ndarë dhe duhet të mbetet i ndarë

Nuk dëgjuam asnjë fjalë as nga Dritan Abazoviqi e as nga kryeministri Edi Rama mbi këngën e kënduar gjatë shugurimit për "kthimin e ushtrisë serbe në Kosovë". Sikur një situatë e ngjashme të kishte ndodhur në Kosovë, ku p.sh. do të zgjidhej myftiu i ri i BIK-ut e ku do të këndoheshin këngë për kthim të një ushtrie shqiptare në Serbi, kjo çështje tashmë do të ishte në tryezën e mbledhjes emergjente të radhës të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara në New York. Për këtë gjë jam më se i bindur, pasi që disponojmë me shumë fakte bindëse se gjërat do të rridhnin në atë mënyrë. Sigurisht se në Kosovë ngjarje të ngjashme nuk ka mundësi që të ndodhin, sepse fillimisht Kosova asnjëherë nuk ka qenë pushtuese në toka të të tjerëve dhe as që do të jetë ndonjëherë, dhe së dyti roli i feve dhe i shtetit është plotësisht i ndarë dhe duhet të mbetet i ndarë

Gjumin e kisha shumë të vështirë që ta bëja i qetë pas tragjedisë e cila në orët e mbrëmjes të ditës së mërkurë goditi Spitalin modular në Tetovë. Lajmet e fundit që i lexova tregojnë për 14 të vdekur pas zjarrit të shkaktuar nga eksplodimi i bombolave të oksigjenit. Aty ishin të shtrirë pacientë të sëmurë nga COVID-i, familjarë të tyre të cilët po u qëndronin pranë, si dhe stafi mjekësor.

Sigurisht se hetimet për këtë rast janë ende duke u kryer për të gjetur shkaktarin e kësaj tragjedie. Nga disa portale lajmesh për të cilat assesi nuk mund të them se janë lajme të konfirmuara, thuhet se shkaktari ka qenë faktori njeri. Sa e pështirë është vetëm ta imagjinosh se dikush mund të ketë një mendje aq të qelbur për një akt të tillë, se lëre më ta ekzekutojë atë vepër. Mirëpo nuk do të duheshim që të futeshim në lajme konspirative përderisa organet përgjegjëse janë duke e kryer hetimin e tyre.