Vështrime

Apokalips apo bashkëpunim?

Njerëzimi ende e ka një shans për ta hedhur një hap prapa prej pragut. A do ta bëjë këtë apo speciet e ardhshme do të pyeten përse kemi zgjedhur që të marrim pjesë aktivisht në vetë shkatërrimin tonë?

Njerëzimi ende e ka një shans për ta hedhur një hap prapa prej pragut. A do ta bëjë këtë apo speciet e ardhshme do të pyeten përse kemi zgjedhur që të marrim pjesë aktivisht në vetë shkatërrimin tonë?

Apokalipsi po ndodh tani. Ky është mesazhi ndezës i një stuhie të përkryer të COVID-19 dhe ndryshimit klimatik që tani ka shpërthyer. Pandemia nuk ka të ngjarë që të përfundojë për vite, teksa koronavirusi i ri po pëson mutacion në variante përherë e më përhapëse e rezistuese ndaj kurave.

Dhe katastrofa klimatike nuk është më “e afërt” porse po ndodh në kohë reale.