Vështrime

Kur empatia mungon, idiotizmi sundon

Dje e dëgjuam edhe një deklaratë brengosëse nga Edi Rampa. Ai deklaroi se "Ballkani i Hapur më në fund po e heq kufirin mes Kosovës dhe Shqipërisë". Duhesh të jesh një injorant par excellence që të deklarosh diçka të tillë. Thënë ndryshe, është një thikë pas shpinës për Kosovën. Kjo deklaratë në vete e nënkupton faktin se Edi Rampa, me apo "pa vetëdije", e do apo e sheh Kosovën në kushtetutën aktuale të Serbisë. Përndryshe (me faktin e mospranimit të Kosovës për të qenë pjesëmarrëse e kësaj marrëveshjeje), mendja e shëndoshë nuk ka se si ta interpretojë ndryshe këtë deklaratë cinike dhe të pakripë. Kufiri ndërmjet Kosovës dhe Shqipërisë u hoq në pranverën e vitit 1999, kur UÇK-ja e theu atë kufi ndarës ndërmjet shqiptarëve, përderisa ti Edi Rampa ishe ministër i Kulturës. Epo, ja që lufta edhe kultura nuk shkuakan bashkë. Ti dëshiron ta harrosh të kaluarën, ndërsa ne atë kohë ishim të deprivuar nga çfarëdo aktiviteti kulturor për më shumë se 10 vjet. Po qe se ti mendon se je aq elokuent dhe i tejzgjuar që shqiptarët kosovarë ty të mos mund të të kuptojnë, gabohesh sa je i madh. E, siç e ke thënë edhe vetë ti, "nuk je i prirë për gjëra mini, edhe fizikusin nuk e ke të tillë". Prandaj, ti kur gabon e bën jashtëqitjen sa stomi

Dje e dëgjuam edhe një deklaratë brengosëse nga Edi Rampa. Ai deklaroi se "Ballkani i Hapur më në fund po e heq kufirin mes Kosovës dhe Shqipërisë". Duhesh të jesh një injorant par excellence që të deklarosh diçka të tillë. Thënë ndryshe, është një thikë pas shpinës për Kosovën. Kjo deklaratë në vete e nënkupton faktin se Edi Rampa, me apo "pa vetëdije", e do apo e sheh Kosovën në kushtetutën aktuale të Serbisë. Përndryshe (me faktin e mospranimit të Kosovës për të qenë pjesëmarrëse e kësaj marrëveshjeje), mendja e shëndoshë nuk ka se si ta interpretojë ndryshe këtë deklaratë cinike dhe të pakripë. Kufiri ndërmjet Kosovës dhe Shqipërisë u hoq në pranverën e vitit 1999, kur UÇK-ja e theu atë kufi ndarës ndërmjet shqiptarëve, përderisa ti Edi Rampa ishe ministër i Kulturës. Epo, ja që lufta edhe kultura nuk shkuakan bashkë. Ti dëshiron ta harrosh të kaluarën, ndërsa ne atë kohë ishim të deprivuar nga çfarëdo aktiviteti kulturor për më shumë se 10 vjet. Po qe se ti mendon se je aq elokuent dhe i tejzgjuar që shqiptarët kosovarë ty të mos mund të të kuptojnë, gabohesh sa je i madh. E, siç e ke thënë edhe vetë ti, "nuk je i prirë për gjëra mini, edhe fizikusin nuk e ke të tillë". Prandaj, ti kur gabon e bën jashtëqitjen sa stomi

Kaloi edhe një javë kakofonike me temat e shumëpërsëritura gjatë këtyre ditëve.

Gregor Bregoviqi dhe performimi i tij në Korçë, Open Balkani i Edi Rampës, zjarret rreth Kalimashit dhe "vonesa" e FSK-së dhe njësive zjarrfikëse nga Republika e Kosovës për shuarjen e tyre.