Vështrime

Nga itinerari i një kryeministri

Ç’është e vërteta, në postën time pas dy apo tri ditësh arriti një nga ato zarfet e vogla të mbrojtura nga qeset e mbushura me celula ajri përbrenda zarfit. Shtetin e origjinës nuk dëshiroj që ta zbuloj. E hapa zarfin. Brenda në zarf ishte një bllok i vogël i zi, me kopertina ashtu pak më të trasha, asi materiali sikur një lëkurë e rrejshme artificiale. E hapa atë bllok... Kur fillova së lexuari, kuptova se ai ishte i ndarë me data dhe ditë të sakta, dhe se në fakt ishte itinerari i një kryeministri

Ishte ditë vikendi kur papritur pranova telefonatë direkt në messengerin e Facebookut.

Nga emri dhe mbiemri i personit që po më thërriste mund të kuptoja se bëhej fjalë për ndonjë profil të rremë me emra të improvizuar simpatikë.