Vështrime

Batakovina

Nuk po di a ka mashtrim më të madh dhe pandershmëri më të madhe sesa të luhet me shëndetin e qytetarëve. Krejt një popull i lënë ngujuar në një batak të madh, për shkak të dikujt që shëndetin e njerëzve e ka prioritetin e fundit. E këta dikushat, ministrat, në fillim kanë qenë pjesëtarë të komuniteteve turq e boshnjakë, e më pas, kur u zbulua miniera e arit, u rreshtuan shqiptarët pa dallim partie...

Nuk po di a ka mashtrim më të madh dhe pandershmëri më të madhe sesa të luhet me shëndetin e qytetarëve. Krejt një popull i lënë ngujuar në një batak të madh, për shkak të dikujt që shëndetin e njerëzve e ka prioritetin e fundit. E këta dikushat, ministrat, në fillim kanë qenë pjesëtarë të komuniteteve turq e boshnjakë, e më pas, kur u zbulua miniera e arit, u rreshtuan shqiptarët pa dallim partie...

Herën e parë e kisha dëgjuar fjalën batakçi nga shumë i nderuari, superoratori, profesor Bardhyl Çaushi. Tash, kur po e kthej filmin prapa, nga ajo kohë kanë kaluar dyzet vjet - tamam ato që do të duhej të kremtoheshin sivjet nga brezi i maturantëve të 1981-tës...

E, megjithatë, për shkak të pandemisë, na ka mbetur t'ia urojmë njëri-tjetrit jubileun në FB me ndonjë fotografi të përbashkët shoqesh e shokësh apo edhe të ndonjë shisheje vere në përpjekje për ta ilustruar maksimën se edhe ne jemi sikur vera: sa më të moçëm, aq më të mirë J.