Vështrime

Një shans unik për Kosovën

Kosovarët e mi të dashur,

Tani duhet të punoni të gjithë së bashku, dhe me këtë dua të them gjithashtu edhe të gjithë ata që votuan për partitë e tjera dhe politikanët, siç themi në gjermanisht, për t’i bashkuar forcat. Nuk ka vend për “triumfalizëm” nga ana e fituesve dhe për fyerje dhe inate nga ana e humbësve! Nuk ka vend për asnjërën nga këto! Mbi të gjitha, një politikë sipas motos “fituesi i merr të gjitha” vetëm sa do ta dëmtonte Kosovën tani. Kosova tani duhet të bëhet një projekt kombëtar, i përbashkët, ku jo nacionalizmi gjeopolitik, por “patriotizmi kushtetues” është raison d´état që i bashkon të gjithë

Kosovarët e mi të dashur,

Përsëri ka kaluar një kohë e gjatë qëkur nuk jemi dëgjuar - Maryann dhe unë po mendojmë të ketë kaluar: shumë kohë e gjatë!