Vështrime

Popull super i vjedhur

Fushata zgjedhore na solli rritjen e pritur të rasteve të të infektuarve me COVID. Në tri ditët e fundit numri e ka tejkaluar 400-shin e çdoditshëm dhe ky trend me siguri se do te vazhdojë - sepse nesër nis dyjavëshi i ri - ai "dyjavëshi kritik", që na lajmërohej çdo javë qëkur shpërtheu pandemia.

I botuam fotografitë me paratë e palosura me shumë pedanteri - dhe bëmë mirë. Mbase do të na kenë gënjyer për vlerën, porse e dimë se ato 400 mijë të deklaruara do të mbesin në dhomën e dëshmive. Nuk jam shumë e sigurt se janë shumë të sigurta aty, porse tash e dimë se kë mund ta mbajmë përgjegjës po qe se zhduken: ata që vrapuan për t'i marrë meritat në një konferencë për shtyp urgjente - Lumezi, Sahiti e Munishi

Fushata zgjedhore na solli rritjen e pritur të rasteve të të infektuarve me COVID. Në tri ditët e fundit numri e ka tejkaluar 400-shin e çdoditshëm dhe ky trend me siguri se do te vazhdojë - sepse nesër nis dyjavëshi i ri - ai "dyjavëshi kritik", që na lajmërohej çdo javë qëkur shpërtheu pandemia.

Dje, evidenca zyrtare tregonte për 68.351 të infektuar dhe për 1.592 të vdekur dhe kush e di dhe sa të tjerë që janë të infektuar e nuk dihet se janë. Me rëndësi se kishin ardhur shiringat dhe madje alkooli e pambuku, po thonë disa, tash vetëm mbetet që të vijnë vaksinat. E kur, hajt se na tregojnë me ndonjë status diku.