Vështrime

Yshtës të urrejtjes

Don Alphonso është një bloger gjerman. Në jetën civile ai quhet Rainer Meyer. Sipas Wikipedias, ai është 54-vjeçar. Në mediat sociale ai ka shumë ndjekës (follower), në Twitter rreth 43 mijë. Që nga viti 2018 Don Alphonso shkruan për gazetën konservatore «Die Welt». Don Alphonsos nuk i pëlqejnë disa njerëz dhe ai shkruan kundër tyre. Shkruan me ton të egër, me gjuhë që mund të interpretohet si kërcënuese apo përjetohet si kërcënuese. Cilët njerëz i përbuz Don Alphonso? Të majtit, liberalët, Angela Merkelin, aktivistët kundër racizmit, feministet, moralistët dhe të gjithë ata që marrin pjesë në «ndejat kulturo-marksiste të Merkelit». Në gjermanisht fjala «Kulturmarxismus» është nocion luftarak antisemit.

Fenomeni Don Alphonso – ose kur një i pandershëm gojëndyrë i ndërsen followerët e tij kundër atyre që mendojnë ndryshe. Dhe një profesor zviceran mbi ekonominë e zemërimit medial

Don Alphonso është një bloger gjerman. Në jetën civile ai quhet Rainer Meyer. Sipas Wikipedias, ai është 54-vjeçar. Në mediat sociale ai ka shumë ndjekës (follower), në Twitter rreth 43 mijë. Që nga viti 2018 Don Alphonso shkruan për gazetën konservatore «Die Welt». Don Alphonsos nuk i pëlqejnë disa njerëz dhe ai shkruan kundër tyre. Shkruan me ton të egër, me gjuhë që mund të interpretohet si kërcënuese apo përjetohet si kërcënuese. Cilët njerëz i përbuz Don Alphonso? Të majtit, liberalët, Angela Merkelin, aktivistët kundër racizmit, feministet, moralistët dhe të gjithë ata që marrin pjesë në «ndejat kulturo-marksiste të Merkelit». Në gjermanisht fjala «Kulturmarxismus» është nocion luftarak antisemit.

Si funksionon metoda Don Alphonso? Ai e shënjon një person dhe e godet me shkrime toksike. Pastaj personit të shënjuar i vërsulen bandat e mediave sociale – pra, fansat e Don Alphonsos, një pjesë e madhe e të cilëve janë radikalë të djathtë, me simpati për neonazizmin apo thjesht hajvanë që sillen si shoferi që ecën në drejtim të kundërt në autostradë dhe habitet e shan pse të gjithë të tjerët po drejtojnë makinën gabimisht. Sipas Don Alphonsos, Gjermanisë i ka dalë nga kontrolli politika e migrimit dhe këtu ai sheh probleme «demografike dhe seksuale». Si një të keqe të madhe shoqërore ai e sheh «gruan e arsimuar dhe single».