Vështrime

Gjithçka qetë në frontin populist?

Populistët më të zgjuar se Trumpi e mbysin demokracinë ngadalë, nëpërmjet makinacioneve ligjore dhe kushtetuese. Por kleptokracitë djathtiste populiste që bazohen në fuzionimin e bizneseve të mëdha dhe në fanatizëm, sipas fjalëve të gazetarit indian Kapil Komireddi, mund të mos bien në qetësi

Liberalët anekënd botës po guxojnë të shpresojnë se ekziston njëfarë ane e ndritur në gjithë fundin e dhunshëm të presidencës së Donald Trumpit: përkatësisht, se largimi i përbuzshëm nga skena politike i kryenxitësit do t’i zbusë populistët autoritarë gjetkë.

Mjerisht, optimizmi i tyre është naiv.