Vështrime

Mërgata e kalon pragun

Partitë politike i kanë mundësitë më të vogla që diasporën ta manipulojnë ashtu qysh e manipulojnë votuesin mesatar në Kosovë, prandaj në interesin e tyre është që të ketë sa më pak vota nga mërgata. Por edhe votuesi në Kosovë ka ndryshuar. Jo medoemos mentaliteti, mirëpo grupi i ri i votuesve të rinj në moshë. E shumica nga ta luftën dhe rrëfimet mbi të i dinë vetëm nga mediat, dhe botëkuptimi i tyre për jetën si dhe shtetin është tjetër dhe se ata kërkojnë ndryshimin në politikëbërje

Edhe muaji më i gjatë i vitit gradualisht është duke arritur drejt përfundimit të tij. Dita e djeshme e shënoi inaugurimin e presidentit të ri të SHBA-së, Joe Biden, si dhe shkuarjen në theqafje të ish-presidentit Donald Trump. Fatmirësisht kësaj radhe asgjë nuk iu la rastësisë dhe masat e sigurisë ishin ekstreme. Edhe ushtarët e Gardës Nacionale, të cilët po kujdeseshin për sigurinë gjatë inaugurimit, iu nënshtruan një verifikimi të thukët, ku disa nga ta edhe u tërhoqën nga aty pasi që iu gjetën dhe dëshmuan lidhjet me grupet e djathta ekstreme. Çdo gjë kaloi pa asnjë incident gjatë procesit të inaugurimit. Dita e parë e punës së presidentit Biden e priti atë në Shtëpinë e Bardhë duke ndërruar vendimet e ish-presidentit Trump dhe duke nënshkruar 17 vendime ekzekutive qysh në ditën e parë.

Amerika ka filluar që të frymojë ndryshe dhe lirshëm, demokracia ka vazhduar të frymojë lirshëm.