Vështrime

Cicërima e fundit e Trum(p)cakut

Amerika është duke kaluar nëpër tri të mërkurat e saja historike. E mërkura e 6 janarit dhe e trazirave të papara në Kongresin dhe Senatin Amerikan në Capitol Hill, e mërkura e 13 janarit, kur për herë të parë në historinë amerikane ngrihet akuza (impeachment) e dytë për një president amerikan gjatë mandatit të tij presidencial. E mërkura e tretë do të jetë ajo e javës së ardhshme e 20 janarit, kur do të bëhet betimi i presidentit të ri të zgjedhur, Joe Biden

Atje diku në vitet ‘80 ishte një serial televiziv me artistin Richard Chamberlain "Thorn birds" (Zogjtë vdesin duke cicëruar). Ngjarja zhvillohej në Australi dhe kishte të bënte me një prift, i cili shkoi që të punonte në misionin e vet kishtar atje.

Nuk dëshiroj që të merrem me narrativin e atij seriali, mirëpo ishte titulli i tij ai që më ngacmoi për ta titulluar ditarin tim Cicërima e fundit e Trumpcakut.