Vështrime

Lamtumirë liberalizimit për një kohë më të gjatë

Bashkimi Evropian kërkon nga Kosova më shumë dëshmi për vullnetin politik për ta luftuar korrupsionin. Çfarë bën Kosova? Shuan një Task Forcë të cilën BE-ja e konsideronte të suksesshme dhe në vend të besimit, rrit dyshimin. Qeveria mund të ketë arsyet e veta, por tash duhet të dëshmohet edhe më shumë. E deri sa të dëshmohet, kosovarët do të presin, sepse nuk do të ketë liberalizim vizash me sjellje të tillë

Para disa vjetësh, një ministër nga Kosova i thoshte bashkëbiseduesit se prioriteti kryesor i punës së qeverisë ku ishte ai, ishte korrupsioni. “Ne e kemi prioritetin kryesor korrupsionin”, thoshte ai dhe nuk e kuptonte pse bashkëbiseduesit mezi po përmbaheshin për të mos qeshur. Ai me siguri ka dashur të thotë se prioritet kryesor e kanë luftën kundër korrupsionit e jo korrupsionin. Këtë ngjarje e kishte treguar një ish-zyrtar i Komisionit Evropian. Me ironi, një tjetër ndërhyri duke ia tërhequr vërejtjen se ndoshta ai ministër ka qenë i sinqertë, ndoshta edhe ka menduar vërtet se e kanë prioritet përfshirjen e jo luftimin e korrupsionit.