Vështrime

JO euforisë e fyerjeve - PO kritikave të arsyeshme

Askujt më shumë se politikanëve të vendit nuk do t’u shërbente një fitore e Kosovës ndaj Maqedonisë së Veriut. Do të ishin prej të parëve që do të uronin dhe që do të shkruanin për moment krenarie e për djem të artë të Kosovës. “Like-t” dhe komentet do të shkonin flakë në fotografitë e publikuara prej tyre, nga vizitat që ia kanë bërë Përfaqësueses së futbollit në stërvitje e në ndeshje. Ndonjë edhe do t’i akuzonte për shfrytëzim të momentit, për përfitim politik, por kjo do të kishte pak rëndësi për politikanët. I rëndësishëm do të ishte pikërisht shfrytëzimi i momentit të euforisë. Natyrisht për të përfituar ndonjë poen politik.

Askujt më shumë se politikanëve të vendit nuk do t’u shërbente një fitore e Kosovës ndaj Maqedonisë së Veriut. Do të ishin prej të parëve që do të uronin dhe që do të shkruanin për moment krenarie e për djem të artë të Kosovës. “Like-t” dhe komentet do të shkonin flakë në fotografitë e publikuara prej tyre, nga vizitat që ia kanë bërë Përfaqësueses së futbollit në stërvitje e në ndeshje. Ndonjë edhe do t’i akuzonte për shfrytëzim të momentit, për përfitim politik, por kjo do të kishte pak rëndësi për politikanët. I rëndësishëm do të ishte pikërisht shfrytëzimi i momentit të euforisë. Natyrisht për të përfituar ndonjë poen politik.

Kosova nuk fitoi në Shkup. Për më tepër, pati paraqitje të zbehtë dhe dëshpërimi pas saj ishte i madh. Kështu ëndrra për kualifikim në Kampionatin Evropian të futbollit, të shtyrë për vitin e ardhshëm, nuk u realizua.